Installatietechniek, energiebeheersing en rioolservice

E-mailen Bellen

Service & onderhoud

Voor het behoud van de installaties en de hierbij behorende veiligheid is het raadzaam om met enige regelmatig onderhoud uit te laten voeren. Tijdens het onderhoud wordt er door een specialist gekeken naar storingen en kleine defecten, na afloop van het onderhoudsbezoek bent u weer zeker van een installatie die goed functioneert. Een goed functionerende installatie levert u een besparing op in vergelijk tot een installatie met kleine defecten. Ook voor de veiligheid, die u natuurlijk wilt waarborgen, is het aan te raden. Wat is het voordeel wanneer u een installatie aanschaft bij een erkende specialist, u kunt hier een servicecontract afsluiten waarbij service en onderhoud voor een gestelde periode geleverd worden. U een optimaal werkende installatie en wij een tevreden particulier of bedrijf die een veilige installatie en goed werkende installatie heeft.

Bijvullen

Bijvullen CV-Ketel

Het bijvullen van de CV-ketel is van belang doordat de waterdruk van de verwarmingsinstallatie kan afnemen. Dit zorgt ervoor dat de verwarming niet meer goed kan verwarmen. Dit is waar te nemen op de meter van de CV-ketel. U kunt eenvoudig zien of de waterdruk nog hoog genoeg is, de wijzer van de meter bevindt zich in het groene deel. Wanneer de wijzer in het rode gedeelte staat dan dient de CV-ketel bijgevuld te worden. Het bijvullen van de CV-ketel hoeft niet lastig te zijn. Heeft u liever dat een specialist dit voor u uitgevoerd zodat u na afloop weer beschikt over een CV-installatie die optimaal werkt, neem dan contact met ons op. Wanneer u dit zelf uit wil voeren dient u de stekker van de CV-ketel uit het stopcontact te halen. De vulslang moet met water gevuld zijn, hierop volgend kunt u deze aansluiten op de CV-ketel. Wanneer de meterstand weer in het groene bereik zit is de CV-ketel gevuld. Vaak wordt het bijvullen gecombineerd met het ontluchten van de CV-ketel en het expansievat, lees hier onderstaand de werkwijze. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Ontluchten

Ontluchten van radiatoren en expansievat

Doordat er luchtbellen in de leidingen aanwezig kunnen zijn kan het voorkomen dat een radiator niet warm wordt. Deze luchtbellen worden veroorzaakt door een te lage druk in de CV-ketel. Dit probleem is te voorkomen door het gehele systeem te ontluchten. Hierbij gaat het om zowel radiator als expansievat. U heeft bij koop, huur of overdracht van het huis of bedrijfspand de beschikking gekregen over het ontluchtingssleuteltje. Met dit sleuteltje kunt u het ventiel op de radiatoren opendraaien en laten ontluchten. Wanneer er water uit spuit kunt u het ventiel weer dichtdraaien, zorg ervoor dat u altijd een emmer onder het ventiel hangt of zet. Begin met het ontluchten beneden en werk alle radiatoren af naar boven. Het expansievat kan op dezelfde wijze ontlucht worden. Lijkt het toch te ingewikkeld, besteedt het dan uit, u bent er dan zeker van dat een vakman voor u aan de slag gaat.

Onderhoudsabonnement

Het afsluiten van een onderhoudsabonnement adviseren wij altijd naar onze klanten toe. Dit heeft meerdere redenen. U heeft altijd een specialist achter de hand die voor u kleine storingen en defecten direct kan repareren. Dit zorgt er weer voor dat de installaties optimaal blijven werken, dit is voor het comfort in de woning of bedrijfspand wel zo prettig.
Wanneer u nieuwe installaties aan moet schaffen krijgt u de mogelijkheid om zeer voordelig een onderhoudsabonnement af te sluiten, u bent altijd voordeliger uit dan wanneer u achteraf een installateur met spoed op moet bellen om iets te laten repareren. Profiteer van deze voordelen en sluit daarom altijd een onderhoudsabonnement af.

Storing melden

Voor het melden van een storing of defecten kunt u eenvoudig contact met ons opnemen. Wij doen er alles aan om u zo spoedig mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Wijziging in de wetgeving met betrekking tot het plaatsen en onderhouden van gasverbrandingstoestellen !

Geachte Relatie,

Zoals u vast vernomen heeft zijn er wijzigingen in de wetgeving geweest voor het plaatsen en onderhouden van gasverbrandingstoestellen. Veel installatiebedrijven zijn daarom gestopt met het onderhouden van cv-ketels, geisers en andere gasverbrandingstoestellen. Al deze toestellen moeten wel onderhoud hebben, de bedrijven die wel onderhoud blijven uitvoeren aan deze toestellen worden dan ook overbelast met aanvragen en storingen.

Wij als Technische Installatie Bedrijf Dietvorst doen al jaren onderhoud aan uw gasverbrandingstoestellen en wij zullen dit ook blijven doen. Om aan de wetgeving te voldoen moeten er veel extra kosten gemaakt worden, deze kosten zouden aan u als klant moeten worden door berekent. Aan de nieuwere cv-ketels en geisers enz, worden ook steeds hogere eisen gesteld. De kwaliteit van het gemiddelde toestel is dan ook behoorlijk verbeterd in de laatste jaren. Wij vernemen dan ook dat het interval tussen de controle bezoeken best wat groter zou mogen zijn.

Wij als Installatie Bedrijf Dietvorst hebben deze ontwikkelingen op de voet gevolgd. De extra kosten voor de wijziging in de wetgeving voor de gasverbrandingstoestellen en het aanpassen van het onderhoudsinterval kunnen nagenoeg met elkaar verrekend worden als wij uw toestel niet 1x in de 12 maanden maar 1x in de 18 maanden komen onderhouden. Uw factuur is wel hoger dan vorig jaar, maar de serviceperiode wordt 6 maanden langer dan vorig jaar.

Het onderhoudsinterval voor warmtepompen in combinatie met een cv-ketel wordt gezet op 24 maanden.

Wij vertrouwen er op u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd met betrekking tot de wijzigingen in ons onderhoud-service abonnementen.

Hoogachtend,

M.A.Dietvorst

Service- en onderhoudscontract 2024

Zoals u wellicht weet, hebben verwarmingsinstallaties en warmwatertoestellen regelmatig onderhoud nodig. Daarmee wordt het rendement op peil gehouden en bovenal de veilige werking gewaarborgd.

Hiervoor hebben wij contracten samengesteld.

Dit houdt het volgende in:

  1. Eénmaal 18/24 maand worden de door u opgegeven toestellen geheel schoongemaakt en gecontroleerd volgens de daarvoor gestelde eisen.
  2. Storingen, ook in het weekend, worden binnen 24 uur of zoveel eerder als mogelijk is, door ons verholpen zonder berekening van arbeidsloon en/of voorrijkosten.
  3. De benodigde onderdelen worden wél door ons in rekening gebracht.
  4. Het verschuldigde abonnementsgeld wordt eenmaal per jaar berekend.
  5. Wij houden ons het recht voor, nu én later, technisch verouderde cq. versleten toestellen voor een onderhoudsabonnement uit te sluiten.
  6. Toestellen ouder dan 10 jaar kunnen niet meer opgegeven worden voor een service- en onderhoudsabonnement. Dit betreft toestellen die nog geen onderdeel uitmaken van ons abonnementen systeem. Deze toestellen onderhouden wij uitsluitend op regie/nacalculatie.

Bij storingen naar aanleiding van nalatigheid zoals bijvoorbeeld bevroren toestellen en/of overmacht zoals brand, blikseminslag, wateroverlast e.d. worden zowel de onderdelen als de gewerkte uren in rekening gebracht. Echter zonder voorrijkosten.

Het onderhoudscontract heeft alleen betrekking op het verwarmingstoestel en/of warmwatertoestel en dus niet op de installatie en het toebehoren zoals radiatoren, leidingen, expansievat, overstort ventiel, inlaatcombinatie, condensafvoer e.d.

Indien u geïnteresseerd bent in bovengenoemde service, kunt u door middel van bijgevoegd serviceen onderhoudscontract aangeven voor welke toestellen u een onderhoudsabonnement wenst.

Verwarmingsinstallaties en warmwatertoestellen zijn energiezuiniger en bieden meer comfort bij vakkundig en regelmatig onderhoud.

 

Vul hier uw naam in.
Vul hier uw e-mailadres in.
Vul hier uw adres in.
Vul hier uw postcode in.
Vul hier uw woonplaats in.
Vul aub uw telefoonnummer in

Ik wil graag veilige verwarmingstoestellen ! Hierbij geef ik onderstaande toestellen op voor een onderhoudsabonnement en ga ik akkoord met de door u in begeleidend schrijven vermelde bepalingen.

Geef aan of u akkoord gaat met de bepalingen.
Invalid Input
Invalid Input

* prijs per 18 maanden
** prijs per 24 maanden

Bovenstaande prijzen voor 2024 zijn per stuk en inclusief btw.

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your message.
Invalid Input
Beveiligingscode
Onjuiste spam code ingevoerd.

Type de beveiligingscode over in bovenstaande tekstveld.

U dient akkoord te gaan met de privacy verklaring.

­